Projectomschrijving

10 Tips bij kinderastma

In de laatste twintig jaar is het aantal kinderen met astma meer dan verdubbeld. Tien tot twaalf procent van de kinderen lijdt nu aan deze ziekte. De cijfers blijven stijgen. Gelukkig zijn er heel veel natuurlijke oplossingen, al is het soms een lange weg om uit te zoeken wat jouw kind de ruimte geeft om te ademen. Hieronder vind je tien tips bij kinderastma.

  1. Meer water drinken om het lichaam voor uitdrogingsverschijnselen te behoeden. Wanneer het lichaam te weinig water bevat, versmallen de luchtwegen, zodat minder waterdamp wordt uitgestoten. Dit heeft als bijwerking: astma. Meer water drinken (minimaal 6 glazen op een dag) helpt daarom astma-aanvallen voorkomen. Zie het boek: ‘ABC van astma, lupus en allergieën; help ze de wereld uit met water’ van Dr. F. Batmanghelidj.
  2. Voeding: wanneer je kind eten of drinken krijgt, dat hem of haar verzwakt, verergert dit de astma. Denk hierbij aan koemelk, tarwe en bepaalde appels. Laat uittesten door een kinesioloog of bioresonantie-therapeut wat voor jouw kind het beste is. Een andere optie is zelf leren testen tijdens bijvoorbeeld een cursus ‘Verantwoord Testen’. Iedereen reageert namelijk anders op voeding, waardoor een algemeen advies lastig is.
  3. Tekorten spelen vaak een rol spelen bij astma. Extra vitamine D3 (800 tot 1200 IE per dag), een goede multivitamine en probiotica lossen meestal al veel problemen op. Laat een tekort uittesten met behulp van een tekort-test bij een kinesioloog of bioresonantie-therapeut.
  4. Een tekort ontstaat onder andere, doordat bepaalde stoffen niet goed opgenomen worden door het lichaam of door een intolerantie of allergie voor bepaalde voeding. Met behulp van NAET, Quantum Allergy of bioresonantie-therapie vermindert de intolerantie of allergie of wordt zelfs geëlimineerd. Dit verhoogd/vergroot de opname voor bepaalde stoffen. Zie het boek ‘Quantum Allergy’ van Linda Menkhorst en Yolanda van Rosmalen en het boek ‘NAET geneeswijze handboek’ van Dr. Devi S. Mambudripad.
  5. Ademhalen: de manier van ademhalen speelt een rol bij astma. Kinderyoga of Buteyko helpt de ademhaling te verbeteren. Een zoutmijn bezoeken of ademen door een Solefant® geeft vaak verbetering. De micro-fijne zoutdeeltjes vermengen zich met de vochtige adem en stroomt zo het ademhalingssysteem in waar het het vastzittend slijm losmaakt. Daarnaast is reflexintegratie methode MNRI® met het speciale protocol voor Breathing een mooie manier om de ademhaling van kinderen te verbeteren.
  6. Houding speelt een rol bij ademhalen. Wanneer een kind de schouders laat hangen of veel in elkaar zit, of wanneer er botten of organen op een verkeerde plek zitten, beïnvloedt dit de ademhaling. Een chiropractor, osteopaat, Reflexintegratie behandelaar of Quantum Touch practitioner verbetert de houding van het kind.
  7. Vaak spelen virussen en bacteriën een belangrijke rol bij astma-aanvallen. Bij een normale griep reageren de longen al mee, met piepen en benauwdheid als gevolg. Met behulp van bioresonantie of homeopathie worden deze ‘beestjes’ effectief behandeld en is antibiotica meestal niet meer nodig.
  8. Bij sommige kinderen spelen emoties een rol bij het ontstaan van een astma-aanval. Bioresonantie, Integrale Stress Release of Neuro Emotionele Ontkoppeling pakken deze onderliggende blokkades aan, zonder dat er over deze emoties uitgebreid gesproken hoeft te worden.
  9. Wanneer je kind veel bijwerkingen heeft gehad van de vaccinaties, is het verstandig om deze te laten ontstoren. Er zijn verschillende manieren, bijvoorbeeld: bioresonantie, Cease therapie of biofotonen therapie.
  10. Sommige kinderen zijn hooggevoelig en reageren op hun omgeving. Een hoge elektromagnetische belasting verergert dan de astma-aanvallen. ’s Nachts de WiFi uitzetten, de slimme meter de deur uit doen en met het hoofd naar het noorden slapen schelen vaak al flink. Een andere optie is de eigen energie ondersteunen met Energy Eggs en de omgevingsenergie verbeteren met Energy Angels en tips uit de (Vision) Feng Shui of Vastu.

Waarschijnlijk hoef je niet alle tips op te volgen, maar een combinatie van tips zal jouw kind zeker meer ruimte geven om te ademen. Net als bij mijn eigen kinderen.

Milou van Rooij – de Vries, www.cho-behandelingen.com

10-tips-bij-kinderastma

 

Gratis adviesgesprek