Projectomschrijving

7 Slaaptips na het ingaan van de zomertijd

Veel mensen hebben behoorlijk last van het verzetten van de klok. Hoe voel jij je in de week na het ingaan van de zomertijd? Voel je dat je lichaam zich snel heeft aangepast, of ben je moe en niet vooruit te branden? Kun je je bed maar niet uit komen in de ochtend, omdat je ’s avonds nog zo actief bent geweest?

7 slaaptips na het ingaan van de zomertijdHet hangt er natuurlijk ook van af hoe je gemiddelde slaappatroon is. Val je als een blok in slaap, of duurt het altijd even voordat je in slaap valt? Slaap je ’s nachts door of word je een paar keer per nacht wakker? Ben je een ochtend- of avondmens?

Hier volgen de 7 slaaptips na het ingaan van de zomertijd:

  1. Zorg ervoor dat je een uur voordat je gaat slapen, niet achter een beeldscherm kruipt (tv, computer).
  2. Doe een paar rustgevende oefeningen. Denk aan yoga, Chi Neng Qigong, Shin-Do of meditatie.
  3. Drink een thee die de nachtrust bevordert met kruiden zoals St. Janskruid, citroenmelisse, frambozenblad, lavendel, paardenbloem, brandnetel en vlierbloesem.
  4. Zorg ervoor dat er geen elektrische apparaten in de slaapkamer aanwezig zijn; denk aan tv, mobiele telefoon, wekkerradio, elektrisch verstelbaar bed. Deze apparaten verstoren je rust. Heb je deze apparaten wel in je slaapkamer, zet ze uit en trek de stekker uit het stopcontact. Een wekkerradio zou je nog op een kast of plank kunnen zetten die een stuk hoger staat of hangt dan jouw lighoogte.
  5. Wanneer je niet in slaap kunt komen of wakker wordt en een tijd wakker ligt, doe dan de 9 stappen van de MIR-Methode®, een methode voor mensen met emotionele en lichamelijke klachten die daar graag zelf wat aan willen doen, zie www.mirmethode.nl
  6. Je kunt er ook voor kiezen om een paar druppels etherische lavendelolie op een doekje te doen en dit op je kussen te leggen.
  7. Heb je toch nog iets meer ondersteuning nodig, dan kun je voor een langere periode Schüßler celzouten innemen: celzout nr. 2 calcium phosphoricum en celzout nr. 7 magnesium phosphoricum. Deze tabletjes smelten onder je tong. Om in slaap te vallen, kun je ’s avonds ook celzout nr. 7 magnesium phosphoricum in heet water oplossen en sloksgewijs opdrinken.

Ik wens je een goede nachtrust en veel energie voor overdag!

José Dusol, www.praktijkjosedusol.nl

Gratis adviesgesprek