Projectomschrijving

Afvallen is zo’n onzin…..

Toen ik nog heel jong was, noemden ze me ‘dikkertje’. Dat was natuurlijk lief bedoeld, als een soort koosnaam. Mensen gingen kreunen wanneer ik bij hun op schoot zat, en wanneer ze mij optilden of met mij gingen stoeien. Ik was me er niet van bewust dat ik dik was (en nog steeds niet als ik de foto’s van vroeger bekijk; het viel allemaal wel mee). Toch heeft het ertoe geleid dat ik al vrij vroeg begon met lijnen en eigenlijk mijn leven lang met voeding bezig ben geweest. Jeetje, wat heb ik veel overtuigingen langs zien komen: vet maakt dik, van lightproducten val je af, je moet suiker vermijden en aspartaam gebruiken, Atkins, Montignac, Sonja Bakker, sapvasten, aardappeldieet, citroensapkuur en noem het maar op. Je kent er vast nog meer dan ik, vermoed ik. En ja hoor, je raadt het al: ik heb van alles zelf uitgeprobeerd. Wat was het gevolg? Dat weet ik nu achteraf pas. Ik heb mijn stofwisseling volledig om zeep geholpen. Op het laatst kwam ik zelfs aan van 300 kcal per dag. Oeps. Daar klopt iets niet. Vet op mijn heupen, een dikke en opgeblazen buik, ik hield vocht vast en kwam in de overgang zomaar uit het niets 10 kg aan gedurende 1 jaar. Eeeuh, ik dacht toch dat ik gezond leefde en at? Niet dus.

Hoe kon dat nou toch? Ik had iets belangrijks over het hoofd gezien. Ik had me wijs laten maken dat gewichtsverlies met name gaat over veel bewegen, weinig calorieën en/of koolhydraten (suikers, brood, pasta enzovoort) en veel water drinken. En natuurlijk gaat het ook over de samenstelling van je voeding. Nu weet ik dat DETOXEN de sleutel tot succes in gewichtsbeheersing is. Een kuur van meerdere dagen, waarbij de darmen, lever en nieren gestimuleerd en gereinigd worden, is de beste opstart. Stel je voor, je lichaam is een woonwijk, en al je cellen zijn de huisjes. Hoe ziet het er in je wijk uit, als iedereen jarenlang alle vuilniszakken voor de deur zet en die worden nooit of te weinig opgehaald? Geen verkeer meer, geen fietsers, geen bloemen in de voortuin. De aanvoer werkt niet, maar de afvoer dus ook niet. Ratten, stank, ongedierte… ik bespaar je de details. Zo ziet het er dus ook in je lichaam uit. De ruimte tussen je cellen noemen ze de ‘matrix’ of het bindweefsel. Die slibt dus langzaamaan dicht. Pijn, zwelling, ontsteking, vocht vasthouden en slechte doorbloeding, ook van je organen, kunnen het gevolg zijn. Zo, en dan ga je met een caloriearm dieet aan de slag. Werkt dat? Nope. Nu weet je waarom dit nooit langdurig zoden aan de dijk kan zetten.

Daarom adviseer ik iedereen die ik begeleid, te starten met een detoxkuur. Gedurende die periode kijken wij samen naar het voedingspatroon. Ik leer de mensen iets over hun eigen lichaam, hoe de stofwisseling werkt en welke noodsprongen ons lichaam moet maken om de boel in leven te houden. Tijdens deze periode wordt de stofwisseling gereset, de suikerhuishouding gaat naar een normaal niveau, de darmen worden schoon (stank en ratten eruit!!) en de doorbloeding krijgt een boost. Daarna is er maar een ding: voortaan een ander leefpatroon aan houden. Anders eten, bewust eten, niet vullen maar je lijf voeden. Het verliezen van gewicht gaat automatisch en op een gezonde manier, maar het is geen doel meer. Het is een bijzaak geworden.

Op jouw succes!

Sabine Hahn, Zaltbommel    www.touchflow.nl

Gratis adviesgesprek