Projectomschrijving

Allergie

Allergie is meer dan een loopneus en tast de kwaliteit van je leven ernstig aan. Regulier gezien is het niet genezen, maar medicijnen verminderen de symptomen vaak wel. Het gebruik van allergiemedicijnen is in enkele jaren met 70% gestegen. Maar liefst 1 op de 4 mensen heeft er tegenwoordig mee te maken. Je verwacht daardoor, dat er veel medisch onderzoek naar wordt gedaan, maar dat blijkt niet zo te zijn¹. Gelukkig zijn er wel natuurlijke oplossingen, waarbij de allergie blijvend vermindert of zelfs verdwijnt als sneeuw voor de zon.

allergieWat is nu een allergie? Een allergie is een reactie van je immuunsysteem op lichaamsvreemde stoffen, die we allergenen noemen. Denk hierbij aan stuifmeelkorrels, huidschilfers van dieren, uitwerpselen van de huisstofmijt en bestanddelen van voedsel. Vooral de voedselallergieën nemen de laatste jaren sterk toe.

Als je allergisch reageert, merk je dit vaak aan: een loopneus, tranende ogen, jeuk, benauwdheid, huiduitslag of diarree. Soms krijgt iemand een ernstige reactie: een anafylactische shock. De reactie is niet afkomstig van het allergeen zelf; het is de ‘overdreven’ reactie van je immuunsysteem op het allergeen. Deze reactie stop je bijvoorbeeld met antihistamine: een regulier medicijn. Het is ook mogelijk om de onderliggende verstoring op te zoeken en deze op te heffen door ofwel het allergeen te vermijden, wat niet altijd mogelijk is, óf door middel van een methode.

Allergie opsporen en opheffen

De onderliggende verstoring is op verschillende manieren op te sporen; bijvoorbeeld met kinesiologie (spiertesten), EAV (elektro-acupunctuur volgens Voll) en een biotensor. Zo’n test geeft inzicht over dingen die je beter kunt vermijden of die te behandelen zijn.
De onderliggende verstoring is vaak op verschillende manieren op te heffen, zoals via: NAET, Quantum Allergy, Reiki, homeopathie, Energy Eggs en bioresonantie. Hierdoor vermindert de allergische reactie meestal of wordt zelfs geëlimineerd. Een natuurgeneeskundig therapeut beheerst vaak meerdere technieken. Een test of behandeling wordt dan individueel afgestemd.

Je kunt zelf ook meer, dan je misschien denkt. Bijhouden van je klachten geeft vaak veel inzicht. Op welke momenten krijg je een loopneus of heb je het benauwd? Wat heb je net gegeten? Was er een huisdier? Vermijd je die situatie; wat gebeurt er dan?

Zelf testen

Jezelf testen is ook mogelijk. Dat is handig op die momenten, dat je wel ergens last van hebt, maar niet direct bij een natuurgeneeskundige terecht kunt. Als je regelmatig test, merk je waarschijnlijk, dat je niet altijd op dezelfde dingen reageert. Dit heeft te maken met je immuunsysteem. Ben je gestrest of net ziek geweest, dan reageert je lichaam anders dan, wanneer je uitgerust bent en lekker in je vel zit. Cursussen waarin je leert jezelf te testen zijn: pendelen, biotensor, kinesiologie, Touch for Health, Shin-Do, Chõ Balans en verantwoord testen.

Behandel methode zelf leren

Wil je jezelf een behandelmethode aanleren? Van Quantum Allergy is een e-book, waarin wordt uitgelegd, hoe je de methode op jezelf en anderen toepast. Hierin worden ook cursussen gegeven. Andere cursussen zijn bijvoorbeeld Reiki of Touch for Health.

Ondersteunend product

Allergie energy egg

Daarnaast zijn er producten op de markt, die je ondersteunen tijdens een allergische reactie. Energy Eggs zijn daar een goed voorbeeld van. Wanneer je tijdens je reactie een specifieke handeling met deze Energy Egg uitvoert, vermindert je reactie meestal direct. Daarnaast versterken deze edelstenen in de vorm van een ei je immuunsysteem continue, waardoor je merkt dat je minder vaak op iets reageert.

Zoals je ziet, zijn er vele wegen om te bewandelen. Je hoeft je niet neer te leggen bij: “Je moet er maar mee leren leven, een noodpen in je tas en antihistamine bij de hand….”  Als je een natuurlijke oplossing toepast, ervaar je misschien zomaar, dat je allergie vermindert of zelfs verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Milou van Rooij–de Vries, www.healthcentre-cho.com

-1 Bron: De Morgen – 23-12-2014, cijfers RIZIV, professor Didier Ebo, allergoloog aan het UZ Antwerpen

Gratis adviesgesprek