Projectomschrijving

Wat jouw lichaam vertelt over controle en stress

Weet je dat je van jouw lichaam kunt leren? Dat een klacht jou iets kan vertellen over jouw manier van leven?  Hoe jouw lichaam eruit ziet zegt veel over jouw gezondheid, gedragspatronen én mogelijkheden om jezelf te kunnen ontwikkelen. Zo vertelt jouw lichaam over controle en stress.

Met voetdiagnostiek, Tenen Lezen en een chakradiagnose spiegel ik in mijn praktijk dagelijks cliënten. Er zijn nog veel meer methoden om te spiegelen zoals bijvoorbeeld Iriscopie, EAV en kinesiologie/Touch for Health.

Voetdiagnostiek en Tenen Lezen


Voeten diagnostiek About Your LifeWanneer ik voeten masseer zie ik in de voeten, de persoon op de stoel in het klein weerspiegeld. Opbouw van de voet en tenen, kleur en uiterlijk van de huid en nagels, zeggen iets over hoe iemand in het leven staat maar ook over hoe organen werken.
De stand van tenen laat zien hoe iemand op een bepaald moment in het leven staat. Wijst bijvoorbeeld jouw tweede teen aan de rechtervoet (naast de kleine teen) richting grote teen betekent dit dat je graag de controle houdt over zaken. De betekenis van deze teenstand zie ik ook op andere manieren terug. Bijvoorbeeld wanneer  iemand plaats neemt op de behandelstoel. Ik vraag altijd of iemand rechtop wil zitten of juist helemaal horizontaal wil liggen.
Degene met de tweede kleine teen gericht naar de grote teen wil meestal rechtop zitten. Om te kijken en te kunnen vragen wat je doet. En op deze manier de controle houden over wat er gebeurt.
Terwijl iemand die deze teen recht naar voren heeft gericht vaak kiest om in de overgave platliggend de voetmassage te ontvangen. Om zo gedachten los te laten en volledig tot ontspanning te komen.
Daarnaast kan iemand door bewustzijn, over de mate van controle die diegene heeft, hier in het dagelijkse leven voordeel uit halen. Je hoeft je, wanneer je weet hoe je in elkaar steekt, minder af te vragen waarom je bepaalde dingen op een bepaalde manier doet. De stand van deze en andere tenen kan in de loop der tijd veranderen.

De opbouw van tenen en voeten (de lengte en de verhoudingen van tenen en voet), wijzigen niet. Deze opbouw  is al vanaf de geboorte zichtbaar en laat zien hoe jij je in je leven van nature beweegt. Je kunt door bewustzijn hierover wel leren met deze vaste gegevens om te gaan.

Chakradiagnose

Chakra diagnose About Your LifeEen van de dingen die ik als eerste bij een nieuwe cliënt meet,  is de globale energieverdeling in het lichaam. Net als de meeste mensen kan ik energie niet zien. Omdat ik toch graag wil weten hoe iemand globaal in elkaar steekt, werk ik met trilling. Ik stuur met een gong of klankschalen een geluid op iemand af en luister naar het geluid dat terugkomt (de resonantie). Ik heb geleerd dat een lage C klank het geluid van het basis-chakra is. Worden er andere hogere klanken teruggekaatst, dan betekent dit dat de meeste energie zich hoger in het lichaam bevindt.
Bij 80% van nieuwe cliënten in mijn praktijk zit door veel denken, weinig beweging, straling van apparaten, ongezonde voeding en stress de energie heel hoog. Zit er onvoldoende energie in het basis-chakra, dan kan stress en spanning niet worden afgevoerd en staat het lichaam voortdurend onder hoge druk. Dit kun je vergelijken met de spanning die je in de lucht kunt voelen vlak voordat het gaat onweren.
Heeft iemand de meeste energie bovenin het lichaam zitten en heeft daarnaast ook een controle-teen. Dan loopt het hoofd meestal over en is het verstandig om naast voeding, straling en beweging ook te kijken naar de mate van controle in iemands leven.

Manja Bodde, Apeldoorn
www.paradox-puur.nl

Gratis adviesgesprek