Projectomschrijving

De shock van de diagnose kanker

Wanneer je hoort dat je kanker hebt, stort je wereld in. De shock van de diagnose kanker heeft een enorme impact op je leven. Je wordt met allerlei zaken geconfronteerd. Je moet nadenken en beslissingen nemen over behandelingen. Je gaat door een achtbaan van heftige emoties, zoals angst voor de toekomst, verdriet en boosheid. Misschien heb je het gevoel dat je er alleen voor staat. Mensen om je heen weten vaak niet goed hoe ze moeten reageren. Jij vraagt je af waarom anderen zich druk maken om kleinigheden. Je wereld staat op zijn kop door de diagnose.

Met voetreflexmassage uit de shock

Het krijgen vde-shock-van-de-diagnose-kanker-voetan de diagnose kanker is soms zo heftig, dat je niet uit de shock van de diagnose komt. Het staat dan jouw helingsproces in de weg en het is daarom belangrijk om hiervan los te komen. Je hebt behoefte aan een rots in de branding, een rustpunt om, dat wat op je afkomt, te ondergaan.
OncoReflex biedt zo’n rustpunt. De rustige, zachte en ontspannende massage van de knieën, onderbenen, voeten en soms de rug, ondersteunt je in de verschillende fasen die je doormaakt.

 

Door deze voetreflexmassage:

  • voel je je energieker
  • voel je je meer ontspannen
  • ervaar je rust in je hoofd
  • kom je weer in contact met jezelf

OncoReflex voor, tijdens en na behandelingen

OncoReflex voetreflexmassage is beschikbaar vóór, tijdens en na reguliere behandelingen, zoals chemobehandelingen, bestralingen en operaties. Allerlei bijwerkingen verminderen, bijvoorbeeld pijn aan handen en voeten, vermoeidheid, misselijkheid en opeenhoping van vocht in weefsels. Na de behandelingen, als je voorlopig gezond verklaard bent, verlicht het restverschijnselen.

Uit de praktijk

Een cliënte vertelde mij, dat zij moeite had met sommige reacties van mensen uit haar omgeving. Zij kreeg de diagnose kanker, voelde zich niet ziek, maar ontving van alle kanten beterschapswensen. Dat bracht haar toch van haar stuk. Zij kwam naar de praktijk met de wens om weer zichzelf te zijn. De voetreflexmassages brachten haar inderdaad weer bij zichzelf.

Kwaliteit van leven

OncoReflex voetreflexmassage heeft als doel de kwaliteit van jouw leven te verbeteren. De massage biedt tijd en ruimte aan al je gevoelens en emoties die je vóór, tijdens en na de behandelingen ondervindt. Het geeft je rust, inzicht en kracht, zodat jij jouw weg gaat.

José Dusol, www.praktijkjosedusol.nl

OncoReflex is een opleiding van Total Health

Contact