Projectomschrijving

Diepgaand contact met jezelf in de natuur

Al duizenden jaren zoeken mensen de natuur op om in contact te komen met zichzelf en opnieuw hun eigen weg te vinden. Het biedt je de mogelijkheid om jezelf weer liefdevol te ontmoeten, de natuur oordeelt niet en helpt je om jezelf volledig te accepteren. De natuur laat je zien wat voor een prachtig mens jij bent, ondanks (of dankzij) de verwondingen die je in je leven hebt opgelopen en het helpt je om contact te maken met je verlangen. Je vindt je eigen weg met wandelcoaching, een meditatieve wandeling of een natuurretraite.

Diepgaand-contact-met-jezelf-in-de-natuur

Wandelcoaching

Wandelcoaching kan een eerste stap zijn om met frisse blik naar jezelf te kijken. Nadat je jezelf een vraag hebt gesteld maak je onder begeleiding contact met de bomen en de dieren. Je ervaart hoe die iets spiegelen wat in jou is. Daarmee helpen ze je antwoorden te vinden.

Meditatieve wandeling

Een lange meditatieve wandeling kan je helpen aan antwoorden op wezenlijke vragen in je leven. Daarom ondernemen jaarlijks duizenden mensen een pelgrimsreis.

Natuurretraite

De meest diepgaande ontmoeting met jezelf is een natuurretraite, de Vision Quest. Een ervaring die je altijd bij zal blijven. Na een gedegen voorbereiding breng je vier dagen en nachten alleen door in de natuur. Alleen met jezelf, de bomen, de dieren, planten, zon, wind en regen, de aarde, de maan en de sterren. Een kleine shelter beschermt je tegen de regen. Een ervaren staf draagt zorg voor je veiligheid. Je geeft je over aan alles wat er is. Hierdoor vindt er een verandering in je bewustzijn plaats. Je zintuigen worden scherper, je geest wordt gevoeliger. Alles wat je waarneemt spiegelt een deel van jou.Diepgaand-contact-met-jezelf-in-de-natuur-Vision-Quest
Ik deed 15 jaar geleden mijn eerste Vision Quest. Sindsdien is deze natuurretraite een deel van mijn leven geworden en begeleid ik jaarlijks een groep moedige mensen die op Vision Quest gaat. Steeds weer laat ik me raken en verbazen door de ervaringen van mensen die terugkeren. Niemand keert onveranderd terug. Veel mensen nemen na de retraite betekenisvolle stappen in hun leven. Ze kiezen voor een leven dat past bij wie ze werkelijk zijn. Anderen krijgen hun levensenergie terug en raken verlost van depressies en lichamelijke klachten. En misschien wel het belangrijkste: een Vision Quest-ervaring geeft je meer liefde voor jezelf.

Marco van Schaik, www.visionquestnatuurretraite.com

 

Gratis adviesgesprek