Projectomschrijving

Het beste medicijn is je zelfgenezend vermogen

Wist je dat: het beste medicijn is je zelfgenezend vermogen? Dat er geen beter medicijn bestaat dan het activeren van je zelfgenezend vermogen? En dat je dat doet door je lichaam te vertellen dat je veilig bent, dat je liefde voelt voor wie je bent en niet hulpeloos bent? In verschillende stadia in ons leven ontmoeten we uitdagingen. We hebben geleerd om die uitdagingen op een bepaalde manier het hoofd te bieden. Maar soms werkt de strategie niet (meer), we worden heen en weer geslingerd door emoties. We voelen ons soms alleen en in de steek gelaten. We mogen dan weer leren vertrouwen op de wijsheid van ons lichaam.

Het effect van de eerste stap

Jouw weg is uniek en je gaat op zoek naar je eigen antwoorden. Je laat je leiden door datgene wat bij je past. Je kan het gevoel hebben dat je het volledig anders moet doen. Maar je hoeft het roer niet volledig om te gooien. Kies één ding dat je anders gaat doen en waar je positieve energie van krijgt. Onthoud dat de eerste stap op weg naar je nieuwe leven het belangrijkste is.

Tijd speelt geen rol

We worden SMART opgevoed. Doelgericht, efficiënt, effectief. We willen binnen drie maanden weer ons ding doen. Vergeet niet dat heling tijd kost. Het proces verloopt schoksgewijs en er zullen perioden zijn dat je denkt dat niks helpt. Om moedeloos van te worden. Dan helpen technieken die werken op je mindset: positieve affirmaties, ontspanningsoefeningen, goed gezelschap, anderen helpen. Stel jezelf gerust: iedere dag ben je op weg naar je nieuwe leven.

Voel wat goed voor je is

Sta je wel eens stil bij je gevoel? Misschien ben je het gevoel wat goed voor jou is kwijtgeraakt. Om te leren vertrouwen op de wijsheid van je lichaam is het belangrijk om te luisteren naar de signalen die het geeft. Waar krijg je energie van, waar haal je voldoening uit? Wat kost je energie en kun je het anders aanpakken? Voedingsadviezen, beweging en reinigingskuren kunnen het proces van herstel bevorderen. Ontwikkel een zuiver gevoel voor de signalen van je lichaam.

Liefdevolle massage van de voeten

Het-beste-medicijn-is-je-zelfgenezend-vermogen-voetreflexmassageDe effecten van voetreflexmassage zijn onderzocht. Massage en aanraking stimuleren de aanmaak van oxytocine. Dit knuffelhormoon neutraliseert de werking van stresshormonen. Voetreflexmassage verbetert de doorstroming van bloed en lymfe. Afvalstoffen worden beter afgevoerd, zuurstof en voeding worden beter aangevoerd. Vaak kunnen we zien of voelen waar op de voeten de energiedoorstroming blokkeert. Specifieke massagetechnieken helpen het lichaam deze blokkades op te heffen.

Je activeert hiermee je zelfgenezend vermogen: het beste medicijn.

Karine de Laat, Heelsum              www.therapie-renkum.nl

Gratis adviesgesprek