Projectomschrijving

Huid en voeding

De conditie van je huid staat in nauw verband met je darmen en voeding. Door bijvoorbeeld verzuring, of beschadiging van de darmwand ontstaan huidklachten.

Verzuring

Wat veel mensen niet weten is dat allerlei huid- en gezondheidsklachten ontstaan door het verzuren van het lichaam. Verzurende voeding, stress, medicijnen en overmatig sporten produceren na verbranding zure afvalstoffen. Om de zuurgraad van het bloed op een constant niveau te houden moet het lichaam deze zure stoffen uitscheiden.

huid en voedingTijdens een ronde supermarkt is het niet moeilijk een kar vol dierlijke eiwitten, koffie, alcohol, bewerkt voedsel, suiker, kunstmatige zoetstoffen, varkensvlees, witmeelproducten, verzadigde vetten en frisdranken mee naar huis te nemen. Door stress en voornoemd ‘supermarkt-voedsel’ ontstaan veel zure afvalstoffen in het lichaam. Zo veel afval dat het lichaam deze niet meer kwijt kan. Noodgedwongen stopt het lichaam deze dan onder andere in gewrichten, bindweefsel, spieren en bloedvaten. Afhankelijk van de opbergplaats die het lichaam uitzoekt, ontstaan allerlei klachten, waaronder huidklachten.

Je komt tot een goede zuurbalans door ongeveer 70% basisch voedsel en 30% verzurend voedsel tot je te nemen. Basisch voedsel bestaat vooral uit veel groente en fruit. Door kruidenthee en water te drinken en te koken met kruiden en kokos verhoog je tevens de pH-waarde. Voor het samenstellen van een goed voedingspatroon laat je je het beste adviseren door een natuurgeneeskundige.

Beschadiging van de darmwand

Ook kunnen er door stress en ongezond voedsel parasieten, schimmels en/of allergieën in het lichaam ontstaan. Hierdoor beschadigt de darmwand, waardoor de beschermende barrière (darmbacteriën en slijmvliezen) gedeeltelijk vervalt en er allerlei rommel in de bloedbaan terecht komt.

Wanneer de lever deze extra rommel niet kan verwerken ontstaan huidklachten. Door onderzoek met bijvoorbeeld een bio-tensor blijkt dan dat de darmwand beschadigd is. Met supplementen en juiste voeding wordt de darmwand gereinigd en opgebouwd. Daarnaast stimuleert bijvoorbeeld voetreflexmassage het spijsverteringskanaal zichzelf te herstellen.

Manja Bodde, Ontstress nu,

 

Gratis adviesgesprek