Projectomschrijving

Huilbaby

Samen met je partner kies je voor de mogelijkheid een baby te krijgen. Je raakt zwanger en tijdens de zwangerschap ben je al aan het fantaseren over de tijd nadat jullie kindje geboren is. Je ziet alles heel rooskleurig in. Maar wat gebeurt er als je kindje een onrustige huilbaby blijkt te zijn…….?

HuilbabyJe maakt een bepaalde voorstelling hoe dat kleine mensje in jullie leven zal passen. Negen maanden ben je vol verwachting van jullie kindje en dan is het zover, je start samen de nieuwe taak van moeder en vader. Je hebt er helemaal zin in. Natuurlijk begrijp je dat het in het begin best wennen zal zijn. Door zwangerschapsverlof heb je gelukkig wel de tijd om aan deze nieuwe periode te wennen.
Alhoewel de – soms korte – nachten erg vermoeiend zijn, geniet je vast ook veel van je kleintje.

Helaas zijn sommige baby’s behoorlijk onrustig, hebben een huiluurtje of darmkrampjes of huilen ongewoon veel, terwijl je geen idee hebt wat er aan de hand is.
Je krijgt vaak veel goedbedoelde tips uit je omgeving. Neem die gewoon ter harte, soms zit de gouden tip er voor jou baby tussen. Gebruik de tips waar je van denkt dat het jullie helpt en leg de rest lekker naast je neer. Houd in je achterhoofd dat het allemaal goed bedoeld is.

Huilt je baby zoveel dat je echt helemaal met je handen in het haar zit, ga dan om de beurt voor jullie kindje zorgen (vooral ’s nachts), zodat de ander even bij kan tanken. Regel ook eens een middag of een avond oppas (oma of een goede vriendin), zodat je even samen kunt bijkomen. Even rustig op de bank hangen is dan al goed.

Sommige baby’s willen het liefst de hele dag in een draagdoek bij hun moeder zijn. Andere baby’s slapen het beste als ze worden ingebakerd. Soms weet je niet wat het beste is, schroom niet om hulp aan een professional te vragen, bijvoorbeeld een NEI-coach (Neuro Emotionele Integratie). Baby’s pikken allerlei emoties uit hun omgeving op. Ze snappen natuurlijk nog niet wat dat betekent. Een NEI-coach zorgt ervoor dat deze emotie een plekje krijgt, bijvoorbeeld met behulp van de bio tensor. Dit is niet belastend voor je baby.

Baby’s hebben heel gevoelige voelsprietjes. Als jij gespannen bent gaan ze juist huilen of het gedrag vertonen dat je liever niet hebt. Probeer daarom vooral ontspannen te blijven als je je baby verzorgt, zodat jullie van elkaar genieten!

Marit de Kruyf, www.hypnoseoplossingen.nl

Foto: Vreugd fotografie

Gratis adviesgesprek