Projectomschrijving

Je huid weerspiegelt je gezondheid

Je huid weerspiegelt je gezondheid. Een gezonde huid glanst is stevig en strak en heeft een gezonde kleur. Door een disbalans kun je huidklachten ontwikkelen, zoals acne, eczeem, cellulitis, psoriasis. Je huid is het laatste orgaan in het lichaam dat voedingsstoffen krijgt. Daarnaast gebruikt het lichaam de huid om afvalstoffen mee uit te scheiden. Een huid moet soms hard werken om in goede conditie te blijven en er goed uit te zien. Is er iets niet in orde in je lichaam, dan zie je dat vaak aan een reactie van de huid. Artsen geven meestal alleen medicijnen. Omdat medicijnen vaak gericht zijn op symptoombestrijding, is het beter op zoek te gaan naar de oorzaak. Huidklachten kunnen worden veroorzaakt door gifstoffen, verkeerde voeding en organen die niet goed functioneren.

Ontgiften

Huidklachten kunnen een teken zijn dat de ontgifting van het lichaam stagneert. Er blijven dan te veel afvalstoffen of gifstoffen achter in het lichaam. Een goede detox is dan echt aan te raden. Met bijvoorbeeld een bio-tensor wordt bepaald welke detox-methode het best past binnen de omstandigheden.

Je huid weerspiegelt je gezondheid

Voeding

Tekorten aan vitaminen en mineralen in de voeding kunnen de huidconditie verslechteren. Door uitgebalanceerde, op de persoon gerichte voeding, samen te stellen, worden tekorten aan vitaminen en mineralen in het lichaam aangevuld. Eventueel met extra supplementen kan de huidconditie verbeteren. Met een bio-tensor wordt gericht onderzocht welke vitamines en mineralen jij tekort komt. Door in eerste instantie jouw voedingspatroon aan te passen op tekorten kun je het slikken van supplementen zo veel mogelijk voorkomen.

Massage

Door massages wordt de doorbloeding bevordert en worden afvalstoffen afgevoerd. Daarnaast wordt stress (ziekmaker nummer één) afgevoerd. Om huidproblemen te verminderen staat tijdens massage de werking van organen als darmen, lever, nieren, lymfe, blaas en longen centraal. Door bijvoorbeeld stimulerende voetreflexmassages worden voornoemde ‘reinigende’ organen in balans gebracht, zodat deze zich kunnen herstellen.
Afhankelijk van de oorzaak van de huidproblemen kunnen met Traditioneel Chinese massage de nier-/blaasmeridiaan, long-/dikke-darmmeridiaan en galblaas-/levermeridiaan worden gemasseerd.
Door het lichaam van binnenuit te benaderen krijgt de huid (ook wel de ‘3e nier’ genoemd) de ruimte om te genezen.

In de blog Huid en voeding ga ik dieper in op huid en voeding.

Manja Bodde, Ontstress nu

 

Gratis adviesgesprek