Projectomschrijving

Tandbederf voorkomen en genezen

stock-photo-happy-family-father-mother-and-boys-over-white-background-79302121Je kinderen gevarieerd en gezond leren eten en tegelijk zorgen dat ze het lekker vinden, is iets waar je figuurlijk je tanden op kunt stuk bijten. Vooral tot de leeftijd van 25 jaar wordt de basis gelegd voor een goed gebit. Pas op de leeftijd van 25 jaar is het tandglazuur gerijpt en niet meer zo kwetsbaar als het kindergebit. Gezond en gevarieerd leren eten is belangrijk voor gezondheid én voor de kwaliteit van tanden en kiezen.

stock-photo-x-ray-photo-of-teeth-dental-equipment-190757066Tanden worden qua gezondheid beïnvloed door een aantal aspecten, zoals de werking van de hypofyse. Dit deel van je hersenen regelt je hormoonbalans. Een ander deel van je hersenen, de hypothalamus, stuurt klieren in je kaken aan. Een opdracht van de hypothalamus aan het lichaam is bijvoorbeeld:  “spoel je kiezen en tanden even schoon en zorg dat ze gevoed worden met vitamines en mineralen”. Zegt de hypothalamus dit niet meer, dan zakt het vuil in je gebit naar de tandwortels en ontstaat tandbederf. Een goede werking van de hypofyse en hypothalamus stimuleer je onder andere door voetreflexmassage.

Daarbij komt de beschikbaarheid van bepaalde vitaminen in de juiste mate. Het gaat hierbij vooral om de vitaminen A en D, die in levertraan en visolie zitten. Ook de verhouding van de mineralen calcium en fosfor in het lichaam zijn belangrijk voor een gezond gebit. De mineralenhuishouding kan effectief worden bijgestuurd door het juiste celzout in een correcte dosering in te nemen. Een goede dosering is heel belangrijk. We kunnen door middel van bijvoorbeeld een bio-tensor meten hoeveel olie, calcium of fosfor iemand nodig heeft.  Voeding Paradox PuurDit werkt samen met een gezond eetpatroon in verband met de mineralenhuishouding van je lichaam. Door eenzijdig en ongezond eten, zoals veel suiker en meelproducten krijg je een verstoring van je hormoonbalans. Je gaat als het ware verzuren, waardoor je helemaal geen voedingsstoffen opneemt.

Als dit allemaal niet in orde is door gebrek aan bepaalde vitaminen of mineralen of onbalans daarin, krijg je zwakke tanden: gaatjes en dergelijke. Je bijt hierdoor soms letterlijk op bijna niets je tanden al stuk.

Manja Bodde, Apeldoorn

Paradox Puur

Gratis adviesgesprek