Projectomschrijving

Leesvoer met diepgang voor de zomervakantie

De zomer is begonnen. Eindelijk tijd om eens lekker te lezen. Op een druilerige dag binnen op de bank, op een mooie dag op een handdoek op het strand of bij het zwembad. Heerlijk genieten bij een kopje thee of een ijsje. Maar welk boek zullen we eens pakken? Zelf hou ik van leesvoer met diepgang.

  1. Ki, kracht van binnenuit, schrijver Hans Peter Roel, ISBN 978-907967710-8 Peter is een gestreste zakenman. Het lijkt alsof hij alles voor elkaar heeft, maar diep van binnen loopt hij vast. Er is een drastische omslag noodzakelijk om een burn-out te voorkomen. Tijdens een vakantie naar Nepal besluit hij naar een boeddhistisch klooster in de Himalaya te gaan. Tijdens zijn verblijf ontdekt hij het geheim achter de kracht en rust van boeddhistische monniken.
  2. De Celestijnse belofte, schrijver J. Redfield, ISBN 978-902252581-4 De hoofdpersoon is op zoek naar een manuscript dat diep in het regenwoud van Peru ligt te wachten op ontdekking. Niet iedereen wil dat de wijsheden uit dit manuscript worden verspreid. Zij zijn bang om hun macht te verliezen. Ondanks het steeds weer dreigende gevaar wordt de tocht voortgezet en geeft het manuscript zijn uitzonderlijke geheimen één voor één prijs.
  3. Australië op blote voeten, schrijfster Marlo Morgan, ISBN 978-940050494-3 Marlo Morgan gaat in op een uitnodiging, die uitmondt in een trektocht van drie maanden op blote voeten door het meest ontoegankelijke deel van Australië. Ze gaat op walkabout met een groep van ongeveer zestig aboriginals. Het is een trektocht zonder van tevoren vastgesteld doel en zonder tijdslimiet. En ook zonder Aardse bezittingen, als bescherming tegen de zon enkel een simpele lap en als eten larven, rupsen en andere insecten. Het wordt een spannende tocht met veel uitdagingen. Marlo ontdekt tijdens de reis waarom aboriginals bewust niet in de westerse samenleving willen integreren. Ze krijgt van deze fascinerende en zwijgzame mensen een ontroerende en inspirerende boodschap mee.

 

Leesvoer-met-diepgang-voor-de-zomervakantie

 

Misschien wil je kind (voor-)gelezen worden. Ook voor hen zijn er boeken met een diepere laag erin.

  1. Rumme Rups, schrijfster Mirjam Hildebrand, ISBN 978-949188606-5 Rumme rups vindt het eng om te veranderen en te groeien. Hij denkt dat hij dingen niet goed genoeg kan en stopt met eten, zodat hij geen vlinder hoeft te worden. Gelukkig helpen zijn insectenvriendjes hem steeds meer te durven. Achterin het boek vind je tips rond het thema faalangst, groei en verandering. De voorbeeldvragen helpen je om met je kind in gesprek te gaan.
  2. Ben jij een Cheetah?, schrijfster Marianne van Zetten, ISBN 978-908191672-1 Tristan wordt met een vrachtwagen naar de dierentuin gebracht. De oppassers twijfelen of Tristan een Cheetah is, want hij ligt lusteloos op de vloer van zijn hok en rent niet 110 km per uur. ‘Deze rent toch niet?’ ‘Eh… misschien is hij kapot?’ ‘Nee oen, we moeten hem testen….’. Dit boek is niet zomaar een boek. Het gaat over een cheeta, maar eigenlijk gaat het over meer…. Het verhaal heeft een diepere betekenis en is bedoeld voor (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen. Door de vragen, die in de denkwolken staan, gaat je kind nadenken over zichzelf. Herkent je kind zich in de verhalen over Tristan?

Alvast heel veel leesplezier en een fijne zomervakantie.

Milou van Rooij – de Vries, www.healthcentre-cho.com

Gratis adviesgesprek