Projectomschrijving

Met homeopathie makkelijker door de overgang

Hartkloppingen, duizelingen, slecht slapen, een kort lontje. Vroeger dacht ik bij de overgang vooral aan opvliegers en een onregelmatige menstruatie. Sinds ik zelf rond de vijftig ben, weet ik helaas dat er veel meer bij komt kijken. Er zijn talloze klachten die samengaan met de overgang en die het alledaagse leven lastiger maken. En de overgang kan zo’n tien jaar duren. Dat is lang als je zoveel last hebt van allerlei ongemakken. Met homeopathie kunnen veel van deze klachten verbeteren en kom je makkelijker door de overgang.

Maar welk homeopathisch middel past het beste?

Bij de drogist is genoeg te koop en dit is gemaakt voor de ’gemiddelde‘ vrouw in de overgang. Maar die vrouw bestaat niet. Bij iedereen verloopt de overgang anders. De een heeft vooral last van slapeloze nachten, de ander voelt zich steeds somber. Een homeopathisch middel moet passen bij het verhaal wat een vrouw vertelt. Iemand die door opvliegers niet meer kan slapen, krijgt een ander middel dan een vrouw die tijdens de overgang gewrichtsproblemen heeft. Zo werkt homeopathie het beste; ieder mens zijn eigen middel.

Klassieke homeopathie

Homeopathische middelen zijn uitvoerig getest en daarna beschreven. Elk middel past bij specifieke klachten én bij een bepaald type mens, anders werkt het niet. Dan gebeurt er meestal niets, maar soms worden de klachten erger. Dat is jammer want homeopathie werkt, met het juiste middel, vaak snel en zonder schadelijke bijwerkingen.
Er zijn meer dan 3.000 middelen. Om te bepalen welk middel helpt, is er veel informatie nodig. In een homeopathisch consult worden de overgangsklachten uitgebreid besproken, maar ook de verdere gezondheid, voeding, slaappatroon, karakter en alle bijzonderheden in iemands leven. Dit noem je klassieke homeopathie.

met-homeopathie-makkelijker-door-de-overgang

Praktijkvoorbeeld homeopathie bij overgangsklachten

Jolanda had last van opvliegers tijdens haar slaap, waardoor ze elke paar uur wakker werd en drijfnat van het zweet was. Inslapen lukte daarna maar moeilijk. Hierdoor had ze moeite om op tijd op te staan en was ze nooit echt uitgerust. Ze overwoog een hormoonbehandeling, maar was hier huiverig voor vanwege de bijwerkingen. Met een homeopathisch middel dat paste bij haar én bij de nachtelijke opvliegers, verminderden haar klachten met 90%.
Met homeopathie kom je makkelijker door de overgang. En naast het verminderen van klachten, voel je je vaak prettiger en heb je meer energie dan voorheen.

Monique du Pau, klassiek homeopaat in Wageningen en Lunteren       www.homeopathie-dupau.nl

Contact