Projectomschrijving

Waarschuwingssignalen

Soms voel je de waarschuwingssignalen van je lichaam niet of kies je er zelfs willens en wetens voor deze signalen te negeren. De signalen worden dan sterker, want ze zijn er niet voor niets. Ze geven aan dat je iets moet veranderen. Deze situatie kan heel lang goed gaan. De wilskracht is sterk, verandering is moeilijk en hulp vragen is soms zelfs heel moeilijk. Helemaal bij schaamte. Totdat je op een gegeven moment inziet, dat er nu echt iets moet gebeuren.

Soms heb je hulp nodig om te kunnen veranderen. Bijvoorbeeld hulp van een natuurgeneeskundig therapeut die je vertelt, wat de signalen van jouw lichaam betekenen.

Door de hulpvraag duidelijk te formuleren ontstaat vaak al veel helderheid. Door in gesprek te gaan en vragen te stellen, wordt het zelfbewustzijn geprikkeld. Daarnaast volgen oefeningen en opdrachten aangevuld met bijvoorbeeld massage en voetreflexologie om een beter contact met het lichaam tot stand te brengen. Daardoor ga je jezelf beter voelen.

Als er in het verleden één of meer aangrijpende gebeurtenissen zijn geweest, kan het contact met je lichaam verstoord zijn. Wanneer je om deze reden niet meer naar je lichaam luistert, is bemiddeling gewenst, zodat er weer verbinding ontstaat. Opmerkelijk is dat er aan zo’n gebeurtenis vaak geen bewuste herinnering is gekoppeld. Als een overlevingsmechanisme wordt deze herinnering meestal onbewust weggestopt. Wanneer het wel veilig is om je bewust te worden van wat er gebeurde, is herbeleven mogelijk.
Tijdens een herbeleving maak je contact met het onderbewuste om je van diep weggestopte negatieve gevoelens bewust te worden. Gevoelens die zijn opgeslagen in het celgeheugen van je lichaam. Door deze opnieuw te beleven verdwijnen negatieve overtuigingen over jezelf en/of een ander. Daardoor vindt eindelijk verwerking en heling plaats.
Er komt een gevoel van vrede, vreugde, vrijheid, ruimte en kracht voor in de plaats!

Natuurgeneeskundigen leveren maatwerk met inzet van hun mensenkennis, levenservaring en een flinke dosis humor: het beste medicijn.

Van de cliënt is bereidheid nodig om veranderingen aan te gaan.

Cunera Greveling
www.jebetervoelen.nl

Gratis adviesgesprek