Projectomschrijving

Natuurverf, een gezonde keuze

Natuurverf een gezonde keuze leem

Het is fijn om je huis in te richten naar jouw smaak en manier van leven, door kleur en sfeer aan te brengen. De verf die je hiervoor gebruikt brengt sfeer, maar beschermt ook de materialen van je huis. Bij aanschaf van de verf let je op hechting, strakke dekking en mooie glans, maar deze eigenschappen worden gedragen door weekmakers, acrylaten en oplosmiddelen. De meeste verven bevatten 300 gram van deze chemische stoffen per liter verf. Oftewel een derde van de pot. Ken je het zweverige, soms misselijke gevoel na een dagje schilderen? Voelt niet helemaal gezond toch? Een gezonde keuze bestaat: natuurverf!

Chronische ziekten

Wetenschappers leggen steeds meer het verband tussen schadelijke chemicaliën en chronische ziekten.* Verspreiding van deze stoffen gaat via de lucht. Door mond, neus en huid komen ze vervolgens ons lichaam binnen. Hersenen, zenuwstelsel en organen worden aangetast. Baby’s en jonge kinderen zijn extra kwetsbaar, omdat zij stoffen sneller opnemen dan volwassenen.

Er is nog een ander nadeel van een goede (synthetische) dekking. Je huis ademt niet meer, waardoor vocht, schimmels, bacteriën en andere organismen voor een ziekmakende omgeving zorgen. Om energiebesparende redenen zijn gebouwen steeds luchtdichter gemaakt. Met alle verf en isolatie kun je stellen dat we zo langzamerhand vacuüm verpakt ons leven leiden.

Aangename leefomgeving

Gelukkig kan het anders met natuurverf, zonder chemische middelen! Eerlijk en natuurlijk, door zorgvuldig grondstoffen te kiezen en door minimale veranderingen toe te passen tijdens de productie. Eigenschappen en gebruikersvriendelijkheid van natuurverven zijn zodanig geoptimaliseerd, dat ze ook geschikt zijn voor de professionele gebruiker. Het resultaat is een veilige, vochtregulerende en aangename leefomgeving, zonder dat je het milieu belast.Natuurverf een gezonde keuze muur

Doordat de natuurlijke kleurpigmenten in natuurverf op lichtintensiteit reageren, ontstaat een prachtige, levendige sfeer. En als je dan de dag begint met je biologische ontbijt, voel je je gezond en levendig in jouw natuurlijke, sfeervolle huis!

Harry Rikken, www.ecoargile.nl

* Bronnen:
www.hersenstichting.nl
www.beroepsziekten.nl
www.gezondheid.be

 

Gratis adviesgesprek