Projectomschrijving

Schildklierproblemen, zijn ze omkeerbaar?

Schildklierproblemen zijn ze omkeerbaar plezierIn de blog ‘Schildklierproblemen, zijn er natuurlijke oplossingen?’ kun je lezen over de werking van de schildklier, de bijbehorende klachten en de mogelijkheid van natuurlijke schildkliermedicatie. Wanneer een arts schildkliermedicatie voorschrijft, wordt erbij vermeld dat je deze je leven lang moet blijven slikken. Maar zijn schildklierproblemen misschien toch omkeerbaar?

Zelf neem ik al een aantal jaar natuurlijk schildklierhormoon. Mijn gezondheid en welzijn zijn sindsdien erg verbeterd. In de zomer van 2015 werd ik echter geconfronteerd met het feit dat mijn merk niet meer in Nederland verkrijgbaar was. Ik raakte in paniek, net als de mensen, die het reguliere schildkliermedicijn Thyrax niet meer konden krijgen. Ik wilde niet weer terugvallen. Ik ben geschrokken van de afhankelijkheid van dit medicijn. Daarom ben ik op zoek gegaan naar de mogelijke oorzaak van schildklierproblemen en naar methoden, die de schildklier blijvend kunnen verbeteren.

Het aantal schildklierpatiënten lijkt jaarlijks toe te nemen. Mogelijk heeft deze toename te maken met de toename van elektromagnetische belasting, bron: www.kennisplatformelektromagnetischestraling.org.
“Hoewel elektromagnetische velden vaak de klieractiviteit op de korte termijn stimuleren, is langdurige blootstelling vaak schadelijk, doordat de klier niet meer goed werkt. Een goed voorbeeld hiervan is de schildklier. Mensen, die gedurende zes jaar binnen 100 meter van een GSM-basisstation woonden, toonden een significant verlies van hun vermogen om de schildklierhormonen aan te maken.”
Wegnemen of beperken van bronnen voor elektromagnetische belasting, zoals bijvoorbeeld WiFi, DECT-telefonie en slimme meters, is daarom een goed idee voor de schildklier. Dit gaat verdere beschadiging van de schildklier tegen. Hulpmiddelen, zoals Energy Eggs, kunnen je gezondheid en welzijn ondersteunen. Zij zorgen er ook buitenshuis voor dat je minder last ondervindt van de steeds toenemende elektromagnetische belasting. Daarnaast helpen zij het lichaam om de reeds opgebouwde belasting te verminderen en mogelijk zelfs te elimineren. De schildklier krijgt dan de kans om te herstellen.

Een andere interessante benadering is die vanuit de wetenschap glycobiologie. Op iedere celmembraan van elke levende cel bevinden zich suikerketens (geen tafelsuiker). Deze zorgen samen met eiwitten voor de communicatie tussen de onderlinge lichaamscellen, zodat lichaamscellen kunnen samenwerken als één team. Voor een optimale communicatie zijn acht essentiële suikers nodig. In onze voeding zijn glucose en galactose in overmaat aanwezig. De overige zes komen niet tot nauwelijks meer voor in onze huidige dagelijkse voeding. Wanneer er tekorten ontstaan, heeft dit invloed op de communicatie tussen de cellen. Dit heeft onder andere invloed op de werking van de schildklier. Met het toevoegen van natuurlijke essentiële suikers aan onze voeding worden schildklierproblemen mogelijk toch omkeerbaar.

Een tekort aan bepaalde vitaminen en mineralen, zoals vitamine A, B12, D3, jodium en selenium, kunnen de werking van de schildkier beïnvloeden. Een uitgebreid onderzoek via een natuurarts kan veel inzicht hierin geven. De oplossing kan dan gevonden worden in individuele voedingstips en natuurlijke supplementen.

Ook reflexintegratie behoort tot een natuurlijke oplossing, die de werking van de schildklier blijvend kan verbeteren. Hormonen hebben allemaal een sterke onderlinge wisselwerking. Bij bijvoorbeeld chronische stress moet de bijnier zo vaak en zo hard werken dat de schildklier op een lager pitje gaat branden. Chronische stress ontstaat, wanneer je lichaam langdurig in freeze-, vlucht- of vechtstand staat. Reflexen, die hiermee te maken hebben, zijn onder andere Moro en Fear Paralysis. Integratie van deze reflexen geeft ontspanning, waardoor de bijnieren geen overuren meer maken en de schildklier weer normaal kan gaan functioneren.

Dat schildklierproblemen mogelijk toch omkeerbaar zijn is goed nieuws, want we willen natuurlijk allemaal graag blijven doen wat we graag doen.

Milou van Rooij-de Vries, Maarssen
www.cho-behandelingen.com

Bron

Disclaimer: Overleg wel altijd met je behandelend (natuur)arts of specialist voordat je je medicatie aanpast.

 

Gratis adviesgesprek