Projectomschrijving

Stress verminderen en weerstand verhogen met Reiki

Reiki beoefening helpt je bij de kern van je bestaan te komen en wat in het leven echt belangrijk voor je is. Gewoon door je energie te laten stromen en daardoor blokkades op te heffen! Zo verminder je stress en verhoog je je weerstand met Reiki.

Je komt sterker in je schoenen te staan. Op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel gebied.

 1. Fysiek
  Op fysiek niveau wordt je weerstand beter en kun je ziektes beter aan. Ik behandel mezelf dagelijks. Ik merkte dat ik nog maar een paar dagen verkouden was, in plaats van weken. Ook kreeg ik, zoals gewoonlijk in de winter, geen keelpijn met keelontsteking meer. Door eenvoudigweg de handen op mijn keel te houden tijdens de Reiki behandeling, haalde ik beginnende keelpijn gewoon weg. Reiki gaat altijd daar naar toe waar het het meest nodig is, dus garanties zijn er niet, zoals overigens bij iedere behandelvorm. Wat wel is aan te tonen, is dat Reiki de bloeddruk verlaagt. Zo heb ik een zwangere vriendin behandeld, die een gevaarlijk hoge bloeddruk had. Regelmatig Reiki heeft haar geholpen niet voortijdig naar het ziekenhuis te hoeven vanwege een te hoge bloeddruk.  De bloeddruk werd voor en na de behandeling steeds door haar gemeten en het resultaat was overtuigend: steevast een lagere bloeddruk na de behandeling.
 1. Mentaal
  Door Reiki kies je beter dat wat goed voor je is en je komt minder in de verleiding je energie weg te geven aan activiteiten die eigenlijk niet goed voor je zijn. Bij mijzelf heeft dit geresulteerd in een betere indeling van mijn werkzaamheden over de week, waardoor ik minder stress ervaar en mijn werk beter af krijg. En beter nee kunnen zeggen tegen activiteiten waar ik eigenlijk geen tijd voor heb.
 1. Emotioneel
  Een Reiki behandeling werkt meestal ontspannend en, wanneer ’s avonds toegepast, zijn er al heel wat cliënten die daarna een uitstekende nachtrust hebben gerapporteerd. Omdat je je beter ontspant, vermindert Reiki stress.
 1. Spiritueel
  Reiki brengt je dichter bij jezelf, je eigen kern. Bij mijzelf heeft dit op den duur geresulteerd tot een andere geloofsbeleving en meer verbinding met de natuur.

Onderga Reiki eens als eenmalige behandeling om te voelen wat het voor je doet. Reiki heelt op zichzelf, maar ondersteunt ook elk ziekteproces op positieve wijze. Daardoor wordt het prima gecombineerd met elke andere behandelvorm.

Stress verminderen en weerstand verhogen met Reiki

Leer Reiki zelf! Wanneer je een inwijding doet in Reiki Eerste Graad, leer je jezelf en anderen dagelijks Reiki te geven. Het is voor iedereen vanaf 8 jaar. Het is niet moeilijk, het gaat om een aantal technieken en de inwijdingen die erbij horen. Door de inwijdingen wordt je verbonden met de Reiki stroom die is herontdekt door Mikao Usui, de grondlegger uit Japan. Reiki betekent in het Japans ‘universele levens- of zonne-energie’. Je weerstand wordt verhoogd, zodat je, in mijn geval, bijvoorbeeld minder snel ziek wordt.

Na de cursus Reiki Eerste Graad is er ook een Reiki Tweede Graad. Hierin leer je mensen, situaties en voorwerpen op afstand te behandelen, maar ook bijvoorbeeld situaties uit het verleden. Dit had voor mij als effect, dat ik in het heden geen last meer heb van gebeurtenissen uit mijn kindertijd en dit achter me heb gelaten. Reiki Tweede Graad maakt je mogelijkheden met Reiki in feite eindeloos.

Kortom, met Reiki ben je stress eerder de baas.

Jasperina Prinsen, www.boukaria.nl

 

Gratis adviesgesprek