Projectomschrijving

Wanneer nam jij tijd voor jezelf?

En dat is nogal een dingetje in onze maatschappij. Want voor veel van ons is het dagelijks leven een race tegen de klok. Tijd voor jezelf schiet er bij in, waardoor je totaal aan jezelf voorbij gaat. Geen idee hebben waar je zelf staat en of je met de voor jou juiste dingen bezig bent. Bovendien wordt ons meestal met de paplepel ingegoten dat stilstand achteruitgang zou betekenen. Zo kom je er niet in het leven. Dat is nog maar de vraag!

Onlangs laste ik mijn eigen periode van stilstaan in. Ik luisterde daarmee naar wat mijn lichaam en geest me in gaven. Toegeven aan de weerstand die ik voelde en de ratio die me probeerde wijs te maken om het vooral niet te doen, was natuurlijk een optie. Maar ergens wist ik ook dat ik dan pas echt stil zou komen te staan. Ik schrapte alle afspraken voor een week in mijn agenda. Op een enkele, die daadwerkelijk iets toevoegde aan de stilte, na.

Het zou een pittig weekje worden. Voor iemand die behoorlijk aan prikkels verslaafd is. Die net als ieder ander niet dol is op confrontaties met zichzelf. Maar ook een week waarin ik terug kon naar mijn innerlijk weten. Even flink matten met alles in me wat me niet langer dient. En wat me al helemaal niet verder zal helpen mijn verlangens vanuit het hart vorm te geven. Inzichten opbouwen. Antwoorden creëren. Bij hoe nu verder met wat dingen waar ik in vastliep. Want dat lukt alleen wanneer je daadwerkelijk stil kunt zijn. En je innerlijk weten het werk laat doen. De enige plek waar voor iedereen de juiste informatie te vinden is bij alles wat ons bezighoudt. Dat wordt aangestuurd door de intuïtie en het gevoel.
Wanneer nam jij tijd voor jezelfDaarmee de ratio een andere rol gevende. Die van waarnemen en de informatie op orde brengen. Precies dat waar de ratio voor bedoeld is. En niet voor het nemen van beslissingen of het maken van keuzes. In de chaos van de constante gedachtenstroom die ons tart. Moe maakt. Want dan gaat het fout, in alles wat we willen bereiken.

Ik heb een passie voor schrijven. En voor zelfstudie naar mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. De studie naar mezelf duurt nu al een jaartje of zes. En zal de rest van mijn leven nog wel duren. Ongeveer twee en een half jaar geleden besloot ik mijn passie voor schrijven ook daar aan te koppelen. Sindsdien schrijf ik bijna dagelijks over mezelf en voor mezelf. Boek nummer vijf ligt inmiddels op de schrijftafel.

Over mijn weekje stilte besloot ik ook iets te schrijven. Deze keer niet alleen voor mezelf. Maar ook voor anderen. Een boodschap in de wereld zetten. Want ook dat vind ik erg leuk. Persoonlijke ervaringen delen met anderen, zodat ook zij kunnen groeien als zij dat willen.

Weten wat deze week van stilte mij heeft opgeleverd? Wat voorkomen heeft dat ik daadwerkelijk stil kwam te staan? Dat kun je lezen in Niets moet en alles mag.

Stay tuned!

Bianca de Vries, Apeldoorn  www.caminolifestyle.nl

 

Gratis adviesgesprek