Projectomschrijving

Shin-Do®: de sleutel tot je innerlijke kracht

Ware kracht komt van binnen is een bekende uitspraak. Met Shin-Do leer je hoe je deze innerlijke kracht kunt inzetten in alles wat je doet, of dat nu werk, school of thuis is. Dit alles met eenvoudige oefeningen en praktische voorbeelden.

In 2002 kwam ik voor het eerst in aanraking met Shin-Do. Een cursus, die weleens vergeleken wordt met Mindfulness. Shin-Do verschilt hiermee door de eenvoud en gemakkelijke toepasbaarheid. De training is ook korter, 4 dagdelen, meestal verdeeld over 2 dagen.

Door deze training heb ik mezelf beter leren kennen. Ik voel veel sneller, wanneer iets mij energie kost of oplevert. Door meer te kiezen voor dingen, die mij energie opleveren in plaats van energie kosten, ben ik lichamelijk sterker en kan ik veel beter omgaan met werkdruk en stress. Mijn zelfvertrouwen is toegenomen.

Ook in conflictsituaties reageer ik anders. Vaak reageren we vanuit boosheid of verdediging. Denk maar eens aan een recente ruzie. Er is dan geen ruimte voor een gesprek. Door Shin-Do heb ik geleerd vanuit mijn innerlijke kracht te reageren, vanuit rust. Hierdoor verdwijnt het conflict en ontstaat er ruimte om samen naar oplossingen te zoeken. De omgang met mensen wordt hierdoor ook veel natuurlijker.

Het belangrijkste dat ik heb geleerd, is dat ik veel beter mijn grenzen kan aangeven. Voor mij was het verrassend te ontdekken dat ‚nee’ zeggen energie kost. Maar ‚nee’ kun je op veel verschillende manieren zeggen, met evenzo vele reacties tot gevolg. Als je ‚nee’ vanuit je innerlijke kracht zegt, dan kan niemand daar omheen. Tijdens de cursus ervaar je zelf hoe jij je grenzen normaal gesproken aangeeft. Je leert ook hoe jij dit het beste kunt gaan doen. De eindeloze discussies worden na Shin-Do een stuk korter……

En het leuke is, al die eye-openers, zijn direct toepasbaar in je leven op elk moment. Als je Shin-Do gaat toepassen, zul je dit direct in je leven merken. Ware kracht komt dus echt van binnen.

Milou van Rooij – de Vries, www.cho-instituut.com

Gratis adviesgesprek